Vitézy Dávid „a leghatározottabban cáfolja”, hogy visszalépne Szentkirályi Alexandra javára

Vitézy Dávid „a leghatározottabban cáfolja”, hogy visszalépne Szentkirályi Alexandra javára

Vitézy Dávid az Egyenes Beszédben (Forrás: ATV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A leghatározottabban cáfolom, hogy visszalépnék Szentkirályi Alexandra javára – szögezte le Vitézy Dávid az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az utóbbi napokban egyre többször felmerül az a kérdés, hogy vajon visszalép-e a jelenleg versenyben lévő főpolgármester-jelöltek közül akár Szentkirályi Alexandra, akár Vitézy Dávid.

Az Atv.hu hétfőn azt írta, hogy legkésőbb a Békemenet napjáig, azaz szombatig bizonyosan eldől, hogy a Fidesz jelöltje visszalépjen-e az LMP támogatásával induló politikusnak. Ezt egyébként Szentkirályi Alexandra az Index kérdésére hírlapi kacsának nevezte, amivel nem foglalkoznak, helyette azon dolgoznak, hogy „Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest új fejezetet nyithasson”.

Vitézy Dávid pedig a csatorna műsorában cáfolta, hogy ő visszalépésre készülne. – Nem fogok visszalépni – szögezte le.  Elmondása szerint nem egyeztet senkivel a Fidesz és a kormány döntéshozói testületeiből, nem is tartja velük a kapcsolatot és szerinte egyedül neki van esélye nyerni Karácsony Gergellyel szemben. Mint mondta, ő azért indult el, hogy nyerjen, de azért annak is örül, ha el tudta érni, hogy szakpolitikai kérdésekről is szó legyen. Itt azt említette, hogy a BKK-rendészetről szóló tervét Szentkirályi Alexandra átemelte a kampányába, míg Karácsony Gergely már arról beszél, hogyan lehetne a Duna-partokat hozzáférhetőbbé tenni.