Zakar András a Főkert új vezérigazgatója

Zakar András a Főkert új vezérigazgatója

A Főkert autó/kisgép szállító teherautója a budapesti Petőfi híd mellett (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtöktől Zakar András a Főkert Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. A közlemény szerint a szakember nyílt pályázaton nyerte el megbízatását. Szabó József, a Főkert korábbi vezérigazgatója nem pályázott.

Karácsony Gergely főpolgármester a kinevezésről azt mondta: „Mivel az elkövetkezendő évek egyik legfontosabb programpontja a zöldfelületek növelése lesz a városban, az új vezetésű Főkertnek stratégiai szerepe lesz a város átalakításában. Zakar András vezérigazgató és Bardóczi Sándor főkertész máris neki tud állni egy zöldebb, élhetőbb Budapest megteremtésének.”

Zakar András okleveles kertészmérnök, az Opten cégadatbázis szerint Fiori Kert Kft. néven a feleségével vezettek kertészeti céget, amelyből tavaly november 21-én szállt ki, és a felesége lett a vállalat ügyvezetője.

Megváltoztatták a Főkert vezetői pályázatát, immár agrármérnök is jelentkezhet | Magyar Hang

Karácsony Gergely cáfolta, hogy kirúgnák a jelenlegi vezérigazgatót, ha az ő pályázata a legjobb, maradhat a posztján.

A tájékoztatás szerint a Főpolgármesteri Hivatal – a főpolgármester kampányígéretének megfelelően – minden fővárosi cég vezetésére pályázatot írt ki.