Zivatarveszély miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 1-es fokozatú riasztást adott ki az ország nagy részére, mert várhatóan több helyen is zivatar alakulhat ki – derül ki az OMSZ honlapjának figyelmeztetéséből. A Met.hu tájékoztatása szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékben zivatarra kell számítani, a villámlás mellett pedig erős széllökések és jégeső is előfordulhat.

Jégesővel egyébként a MetKép Facebook-oldala szerint a jászberényiek már találkozhattak. A közösségi portálra feltöltött fotó és videó szerint annyi jég esett, hogy az a felszínen is megmaradt.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap az ország középső megyéiben, valamint a Dunától nyugatra lévő megyékben kell citromsárga riasztásra számítani. Mindezt néhány nappal azt követően, hogy minként arról lapunk is beszámolt: Sopron környékén két nap alatt kéthavi csapadékmennyiség esett le.