Gréczy Zsolt nyert, a Ripostot és a Lokált is helyreigazításra kötelezték

Gréczy Zsolt nyert, a Ripostot és a Lokált is helyreigazításra kötelezték

Gréczy Zsolt (Fotó: Gréczy Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két jogerős ítélet született Gréczy Zsolttal kapcsolatban, a Ripost és a Lokál is helyreigazítást kell közzétegyen – derül ki a Demokratikus Koalíció szerda reggeli közleményéből.

Mint írták, a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét és helyreigazításra kötelezte a Fidesz-közeli sajtótermékeket.

A Ripostnak ezt a szöveget kell közzétenni: „Gréczy Zsoltról valótlanságokat híreszteltünk – 2019. december 06. napján a Ripostban közzétett »Évekig nem állt le a zaklatással Gréczy Zsolt« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ennek a nőnek Gréczy Zsolt évek óta írogat, üzenget.”

Egy másik ítéletben a Fővárosi Ítélőtábla ugyancsak helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és helyeigazításra kötelezte a Lokál című kiadványt ezzel a szöveggel: „A 2019. december 6-án a Lokál című lapban megjelent »Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt évek óta zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ezt a nőt Gréczy Zsolt a szerelmével üldözi, újra és újra bepróbálkozik nála, valamint csábítgatja.”

Mindkét esetben az újságok Zsoldos Gábor dobos – egy nap alatt önként levett – Facebook-bejegyzése alapján írták cikkeiket – írta a Demokratikus Koalíció. Az állítólagos „áldozat” Gréczy Zsolt mellett tanúskodott a bíróságon, aki már hat pert nyert meg rágalmazóival szemben. Mindkét ítélet jogerős – tették hozzá.

Gréczy Zsoltot a perben a Czeglédy Ügyvédi Iroda képviselte.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét december közepén egy más ügyben is zaklatással vádolta a kormánymédia, intim fotókat is közzétettek róla. Gréczy Zsolt ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ebben a történetben ő nem a zaklató, hanem az áldozat, és bíróságon fogja bizonyítani igazát. Néhány nappal később lemondott parlamenti mandátumáról, ezt azzal indokolta, nem akarja, hogy az ügy ártson a pártjának.