Három magyar síközpont is várja a vendégeket

Három magyar síközpont is várja a vendégeket

Síközpont (Fotó: Shutterstock / Nataliya Nazarova)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A visegrádi sípálya a karácsonyi ünnepek után, december 27-én délután nyitotta meg a kapuit és villanyfénnyel egészen este 9 óráig várja a lesiklókat. A Budapesttől alig egy óra autóútra található Nagyvillám sítelep pályái gyönyörű természeti környezetben találhatók, ahonnan a Fellegvárra, valamint a Dunára is rálátni. A sípálya tájékoztatása szerint a hóvastagság jelenleg 10 és 35 centiméter között váltakozik, egyelőre a nagypálya és a „bébipálya”, a dupla tolókaros és a bébi köteles sífelvonók üzemelnek. Nagycsaládoknál a harmadik gyermeknek 50 százalékos kedvezményt, a negyedik gyermektől pedig ingyenességet biztosítanak 14 éves korig.

A fővárostól 122 kilométerre található Eplényben, a Síaréna Vibe Parkban található Magyarország első négyüléses felvonója, az Audi Sport felvonó, valamint egy második ülőszékes, az Intersport 2 üléses sífelvonó. Emellett még három csákányos, két tolókaros és egy műanyagköteles felvonó garantálja a minimális sorbanállást. A 984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon lehet síelni. Eplényben található hazánk leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és a kezdők számára is könnyen teljesíthető kék jelzésű szakaszokból áll. Emellett a profi síelők, valamint a snowboardosak is találnak számukra ideális pályákat. Eplényben jelenleg 50 centiméter körüli hóval várják a téli sportok szerelmeseit. 

Mátraszentistván az ország legmagasabb pontjához közel, igazi alpesi hangulatban várja a síelőket. A síparkban a 4 kilométeres pályarendszeren tíz változatos sípálya üzemel, a kiváló hóminőség biztosítására nagy teljesítményű hóágyúkat is bevetnek. A festői panorámát a sípark hangulati elemekkel, rönkházakkal, tavakkal színesíti. A sífelvonók használata 6 éves kor alatt – érvényes sífelvonó bérlettel rendelkező szülő kísérővel – ingyenes, és itt is adnak nagycsaládos kedvezményt.