Íme az esküvői etikett néhány aranyszabálya a vendégeknek! (x)

Íme az esküvői etikett néhány aranyszabálya a vendégeknek! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár lehet, hogy a közelgő esküvőn nem osztottak Önre nagy szerepet, de ettől függetlenül ne higgye azt, hogy nincsen pár olyan íratlan szabály, amit ne kellene betartania. Ezekből fogunk a mai cikkünkben párat megosztani.

Öltözzön fel elegánsan!

A meghívón nem csupán a cikornyás betűk és a romantikát árasztó képek láthatók, hanem az ifjú pár megadhat rajta egy dress code-ot is. Ezt minden körülmények között tiszteletben kell tartani, ha nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni.

Ha például egy black tie esküvőről van szó, akkor az uraktól elvárás a fekete szmoking fekete csokornyakkendővel. Amennyiben viszont nincsen előírva a szmoking, válasszon inkább egy elegáns nadrágot a lordfashion.hu kínálatából, de a hozzá passzoló zakóról se feledkezzen meg! A csokornyakkendőre pedig csak akkor legyen gondja, ha a vőlegény azt kéri Öntől.

Abban az esetben pedig, ha a meghívón a business casual kifejezés szerepel, akkor az öltöny mellett felvehető sport- és kordzakó is egyszínű sötétkék farmernadrággal vagy pamut nadrággal is.

De egyébként az esetek többségében az elegáns nadrág, a hozzá passzoló zakó és a nyakkendő triója a legjellemzőbb, így ennek a választásával nem lőhet mellé.

Ne késsen el!

Ha nincsen kiemelt szerepe a ceremónia során, akkor is érkezzen meg legalább egy fél órával a kezdés előtt, hogy legyen elég ideje ahhoz, hogy helyet tudjon foglalni! Az útvonal tervezésekor kalkulálja bele az autópályán a baleset vagy a városi csúcsforgalom miatt bekövetkező dugók lehetőségét is!

Továbbá érdemes ügyelnie arra, hogy lehetőleg olyan cipőt viseljen, amelynek nem kopog a talpa. A carrarai márványon ugyanis nem csupán a női tűsarkak visszhangozhatnak.

Készüljön egy kedves mondattal gratuláció gyanánt!

Az ifjú pár egy idő után belefárad a „Sok boldogságot!”, a „Gratulálok!” és az egyéb sablonos jókívánságok megköszönésébe. De, ha Ön előre készül nekik egy frappáns kis gondolattal, akkor megtörheti ezt a monotonitást, és új erőt adhat a nap hátralévő részéhez.

Ne rúgjon be!

Egy feles az áldomásra, egy-két pohár pezsgő az ifjú pár egészségére, a násznéppel való beszélgetés közben pedig sok-sok sör – könnyen baj lehet abból, ha nem bírja az alkoholt. Ezért is kell figyelnie az alkoholfogyasztás terén a mértékletességre. Persze nem azt mondjuk, hogy ne érezze jól magát, csupán a kellemetlen percektől szeretnénk megkímélni.

Végül csinálja, amit a vőfély mond, még akkor is, ha nem tetszik!

Bár lehet, hogy nem szúr senkinek szemet, ha éppen nem vesz részt a vőfély által meghirdetett feladatokban, mivel nem fűlik hozzá a foga, vagy nem tapsol és éljenez nagy lelkesedéssel, mint a többiek, de akkor is fontos, hogy tartsa be az esküvői etikett aranyszabályait. Csinálja azt, amit Öntől kérnek, és legyen mindig kifogástalan úriember!