Etikai eljárást indíttatna az MSZP Hadházy Ákossal szemben

Etikai eljárást indíttatna az MSZP Hadházy Ákossal szemben

A kutyapárt kampánya Hadházy Ákos mellett (Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Etikai eljárást kezdeményez az MSZP az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben – a szocialisták ezt pénteken jelentették be. Az ok: Hadházy Ákos nem határolódott el attól, hogy az őt támogató kutyapárt megsértette ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már korábban kijelentette, hogy a zuglói előválasztáson a Momentum által indított Hadházy Ákost támogatják az MSZP-s Tóth Csabával szemben. A napokban kitelepültek és aláírást is gyűjtöttek, méghozzá a viccpárti körítéssel, volt ugyanis náluk egy lófejet ábrázoló maszk. Készült egy olyan fotó is, amikor ezt valaki felvette, a fejére pedig egy Tóth Csabát hirdető baseballsapkát tett. A szocialista jelölt ezt úgy értelmezte, hogy „Hadházy Ákos gyűlöletkampánya, soha nem látott mélységekbe süllyedt”.

Az MSZP most azt írta, hogy a demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját. Ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék.

A szocialisták egyúttal jelezték, kiállnak Tóth Csaba mellett és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben. – A Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben. Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet – indokolták. Sőt, azt is hozzátették, hogy Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, „pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak”.