Jakab Péter is leadta az őt támogató aláírásokat

Jakab Péter is leadta az őt támogató aláírásokat

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leadta a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges ajánlásokat Jakab Péter – a Jobbik elnöke ezt a Facebookon jelentette be csütörtökön kora délután. Dobrev Klára után ő a második, aki összegyűjtötte és el is juttatta a megfelelő testülethez az aláírásokat.

A szükséges 20 ezer helyett 31 800 támogató ajánlást adott le Jakab Péter csapata az Országos Előválasztási Bizottságnak, hogy a politikus hivatalosan is részt vehessen a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. A Jobbik elnöke ezt a Facebookon jelentette be csütörtök délután. Egyúttal azt is közölte, hogy az egyéni körzetekben induló 47 jobbikos jelölt ugyancsak összegyűjtötte a jelöltségükhöz szükséges aláírások többszörösét.

– Mutassuk meg őfelségének a budai Várban, hogy ki a legény a gáton – ezzel kampányolt maga mellett a Jobbik elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje.

Az ellenzéki előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor lehet szavazni az egyéni jelöltekre és a miniszterelnök-jelöltekre is. Utóbbi kategóriából a három legjobb között lesz egy második forduló is október 4-e és 10-e között, akkor fog végleg eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.

Az induláshoz szükséges 20 aláírást elsőként Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje adta le, őt követte most Jakab Péter. A bejelentés szerint Karácsony Gergelynek is megvan már a szükséges számú ajánlás, de eddig ő még nem adta le azokat a megfelelő testületnek.