Elégedettebbek a magyarok az EU működésével, mint Magyarországéval

Elégedettebbek a magyarok az EU működésével, mint Magyarországéval

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének találkozója Brüsszelben 2019. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg a magyarok 28 százaléka gondolja, jól alakulnak a dolgok az Európai Unióban, addig csak 15 százalékuk nyilatkozta ezt Magyarországgal kapcsolatban az Eurobarométer felmérése szerint – írja a Népszava

A 27 tagállam csaknem 26 500 lakosának megkérdezésével augusztusban végzett felmérés több más kérdésre is kitért. Többek közt arra, hogy az európaiak jelentős többsége, 81 százaléka egyetért azzal, hogy csak olyan tagállamok jussanak uniós támogatáshoz, amelyeknek a kormánya tiszteletben tartja a jogállamot és a demokratikus elveket. Ugyanígy vélekedik a magyarok 77 százaléka is. 

A kérdőív a járványkezelés megítélése iránt is érdeklődött. A magyarok 49 százaléka helyeselte Brüsszel oltóanyag-stratégiáját, míg a budapesti kormányét csak 40 százalékuk – írja a lap. Hozzátették: honfitársaink 66 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy az állami szervek nem működtek kellőképpen átlátható módon a Covid19 vakcinákkal kapcsolatban. Ennél rosszabb eredményeket csak Horvátország (73 százalék), Szlovénia (68 százalék), Románia (68 százalék) és Ciprus (67) hatóságai kaptak lakosaiktól.

A kutatás további magyar vonatkozású eredményei itt tekinthetőek meg.