Görög javaslat: Oltási igazolással szabadon lehessen utazni

Görög javaslat: Oltási igazolással szabadon lehessen utazni

A Pfizer-BioNTech vakcinát fecskendõbe szívja az oltás előtt egy egészségügyi dolgozó a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A görög kormány azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy uniós szinten vezessenek be egy oltási igazolást, amelynek birtokosa szabadon utazgathat a tagállamok között – írta a Politico egy belső levélre hivatkozva.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címezte a levelet, amelyben az áll, hogy a mozgásszabadság visszaszerzése „alapvető prioritás mindannyiunk számára”. Görögország ugyan nem teszi kötelezővé az oltást, de támogatja, hogy akit beoltottak, az szabadon utazhasson.

Mitsotakis hozzátette, az oltási igazolással nyerhető előnyök arra ösztönözhetik az embereket, hogy többen oltassák be magukat.

A görög kormányfő reményét fejezte ki, hogy idejekorán, már a január 21-i uniós csúcson téma lesz az oltási kiskönyv ötlete.