Orbán: Vannak ezek a Való Világot idéző sorozatok, amik izgalomban tartják a közvéleményt

Orbán: Vannak ezek a Való Világot idéző sorozatok, amik izgalomban tartják a közvéleményt

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Furcsa érzés Magyarországról Brüsszelbe jönni, mert Magyarország egészen úgy néz ki, mint egy normális ország. Vannak ilyen Szomszédokra vagy Dallasra vagy Való Világra emlékeztető, filmsorozatot idéző közjátékok Magyarországon, de azért ott mégis egy higgadt, nyugodt és észszerű gondolkodás zajlik. Ha megérkezik Brüsszelbe, meglepődik, itt egy háborús hangulat, nyelvezet és logika van. Valahogy úgy beszélnek a vezetők, mint akik a saját háborújukat vívják Oroszország ellen – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádiónak péntek reggel Brüsszelből. 

Hangsúlyozta: „mi nem állunk háborúban Oroszországgal, ők háborúban állnak és úgy is beszélnek, hogy le kell győzni Oroszországot. – Úgy érzem magam, mintha egy másik galaxisba érkeztem volna, és vigyázni is kell, hogy nehogy beszippantson bennünket ezeknek a vezetőknek a pszichózisa – tette hozzá. 

Arról is beszélt, szerinte a Soros-féle hálózat beépület az európai intézményekbe, és már nemcsak véleményt befolyásoló pozícióik vannak, hanem olyan erős alkupozícióik, hogy a saját fenntartásukhoz szükséges pénzt ki tudják venni a brüsszeli intézményrendszerből. Így az európai emberek véleményének érvényesítését az is nehezíti, hogy Brüsszel egye inkább foglyává válik a Soros hálózatának.

Szerinte most egy új dimenzió is nyílt az európai politikában, nem a bal- és a jobboldal kérdése a döntő, hanem hogy ki a háború- és ki a békepárti. – Ez egy helyi ügy volt valahol ott Donyeck-külsőn, és most már ott tartunk, hogy a NATO országainak katonai szintű bevonódásáról beszélgetünk – mondta, amiből fegyveres konfliktus esetén világháború is lehet.

A magyar belpolitika kapcsán úgy fogalmazott ismételten: „Vannak ezek a Való Világot idéző sorozatok, amik izgalomban tartják a közvéleményt, de a fontos dolog természetesen nem ez, hanem a háború”. Szerinte a magyar baloldal is belerántaná Magyarországot a háborúba. 

Hogy pontosan mi tartja izgalomban a közvéleményt, azt a miniszterelnök nem fejtette kis, és ezzel kapcsolatos kérdést sem kapott a közmédia műsorvezetőjétől, de nem lett volna meglepő, ha Magyar Péter ügyére utalt volna. Orbán Viktort Magyar Péter állításaival kapcsolatban sem kérdezték.