Uniós biztos: minden tagállam által elfogadott, digitális oltási EU-igazolványra van szükség

Uniós biztos: minden tagállam által elfogadott, digitális oltási EU-igazolványra van szükség

(Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Az Európai Bizottság azt szeretné, ha az ingyenesen hozzáférhető, digitális zöld igazolványnak nevezett dokumentum már a nyár elején elérhetővé válna.

A nyári utazásokhoz és ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a megszokott keretei közé, a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó biztonsági intézkedések meghozatala mellett megbízható, minden európai uniós tagállam által elfogadott közös uniós, digitális oltási igazolványra van szükség – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán.

A beoltottságot igazoló uniós tanúsítványról folytatott EP-vitán a belga biztos hangsúlyozta: az igazolvány lehetővé teszi majd, hogy mindenki biztonságban és megkülönböztetés nélkül utazhasson az unió egész területén akkor is, amikor még nem ért véget a koronavírus-járvány.

A bizottság azt szeretné, ha az ingyenesen hozzáférhető, digitális zöld igazolványnak nevezett dokumentum már a nyár elején elérhetővé válna – tette hozzá.