A Kúria kimondta: Mészáros Lőrinc közszereplő

A Kúria kimondta: Mészáros Lőrinc közszereplő

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria egyértelműen kimondta, amit Mészáros Lőrinc egy ideje mintha vitatni próbálna – számolt be róla a Válasz Online. Jelesül, hogy hiába nem polgármester már, attól még a felcsúti milliárdos ma is ugyanúgy közszereplő. Emiatt pedig „a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.”

A Válasz Online másfél éve írt cikket arról, hogyan szerezték meg a Heti Válasz örökségét hatalom közeli, Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez köthető figurák. Hiába szerették volna az újságírók megszerezni az archívumot, erre nem volt módjuk, egy Vörös József nevű ügyvéd elvitte azt előlük. Mészáros ezt követően bíróság előtt akarta kimondatni, hogy az ő nevét igaztalanul keverték a történetbe. A Fővárosi Ítélőtábla viszont igazat adott a lapnak, hogy „a versengő pályázatok nem egyéni üzleti döntések voltak, hanem annak hátterében a felperes érdekköre áll.”

Mészáros nem nyugodott, és a Kúriáig vitte az ügyet, csakhogy az most fenntartotta a jogerős ítéletet. Sőt, egyben kimondta azt is: „gazdasági tevékenysége kapcsán a felperes közszereplőnek minősül”.

Amint a lap megjegyzi, ettől még a fő sztori nem változott, és a Heti Válasz archívuma, illetve jogai továbbra is a Mészáros-közeli ügyvédnél vannak.