Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Kúria kimondta: Mészáros Lőrinc közszereplő

Szerző: | 2021. január 22., 17:42 | Belföld, Gazdaság

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria egyértelműen kimondta, amit Mészáros Lőrinc egy ideje mintha vitatni próbálna – számolt be róla a Válasz Online. Jelesül, hogy hiába nem polgármester már, attól még a felcsúti milliárdos ma is ugyanúgy közszereplő. Emiatt pedig „a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.”

HIRDETÉS - AIP

A Válasz Online másfél éve írt cikket arról, hogyan szerezték meg a Heti Válasz örökségét hatalom közeli, Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez köthető figurák. Hiába szerették volna az újságírók megszerezni az archívumot, erre nem volt módjuk, egy Vörös József nevű ügyvéd elvitte azt előlük. Mészáros ezt követően bíróság előtt akarta kimondatni, hogy az ő nevét igaztalanul keverték a történetbe. A Fővárosi Ítélőtábla viszont igazat adott a lapnak, hogy „a versengő pályázatok nem egyéni üzleti döntések voltak, hanem annak hátterében a felperes érdekköre áll.”

Mészáros nem nyugodott, és a Kúriáig vitte az ügyet, csakhogy az most fenntartotta a jogerős ítéletet. Sőt, egyben kimondta azt is: „gazdasági tevékenysége kapcsán a felperes közszereplőnek minősül”.

Amint a lap megjegyzi, ettől még a fő sztori nem változott, és a Heti Válasz archívuma, illetve jogai továbbra is a Mészáros-közeli ügyvédnél vannak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Heti Válasz, Kúria, Mészáros Lőrinc, Vörös József


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest