25 ezer forintot kért a Ryanair a személyes becsekkolásért, csakhogy a honlapjukon nem lehetett ezt online megtenni

25 ezer forintot kért a Ryanair a személyes becsekkolásért, csakhogy a honlapjukon nem lehetett ezt online megtenni

Képünk illusztráció - Ryanair repülőgép (Fotó: a Ryanair Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fapados légitársaságoknál megszokott, hogy a repülés előtti „becsekkolást”, és a beszállókártya kinyomtatását (vagy digitális lementését) az utasnak egyedül, az interneten kell végrehajtani. Ellenkező esetben a légitársaság külön díjat számít fel ezért a „különleges” szolgáltatásért.

A Ryanair nem számít a fogyasztóvédők kedvencének, mivel egyes vélemények szerint már-már megalázó módon próbál minden apróságért pénzt lehúzni az ügyfeleiről. Így van ez az online becsekkolást elmulasztókkal is.

A Telegraph című brit lap beszámolója szerint egy alkalommal a légitársaság 55 fontot (majdnem 25 ezer forintot) követelt büntetésképpen az online be nem csekkoló utasoktól, akik azonban azzal védekeztek, hogy a társaság weblapja a kérdéses időben nem működött, így lehetőségük sem volt elvégezni egyedül a műveletet. A fogyasztóvédők szerint nem ez volt az előző alkalom, amikor a Ryanair a saját hibáját az utasokkal próbálta megfizettetni.

(via HVG)

Címkék: Ryanair