„A cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót”

„A cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót”

Az Aldi diszkontlánc budapesti, I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Képünk Illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áremelésre nem kell számítani, a cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót – erről beszélt kedden este az InfoRádióban Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a multinacionális áruházláncok a jogszabályi előírásoknak eleget téve teljesíteni fogják a válságkezelési hozzájárulást.

Mint Vámos rámutatott, a kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk, az úgynevezett kiskereskedelmi különadó összege 36 milliárd forint, további részletek nem ismertek, ezért a Magyar Közlönyben az érintettek nagyon várják a részleteket.

Szerinte semmiféle kétség nem fér hozzá, hogy az érintettek még úgy is vállalni fogják a különadó befizetését, hogy számos költség őket is terjeli a járvány miatt, például plexi védőfalakat tesznek a pénztárakhoz, új munkaerőt kellett bevonni és túlórapénzeket kell fizetni, arról nem is beszélve, hogy számtalan eszközt kell nekik is beszerezni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.

Koronavírus: A felvásárlási láz is drágítja az élelmiszereket | Magyar Hang

Csillapult a koronavírus-járvány miatti roham a boltokban, de menthetetlenül beindult az élelmiszerek drágulása. A vásárlók jól teszik, ha közzéteszik a pofátlan árakat a közösségi oldalakon.

– Nincs értelme, nem is lenne etikus, az alkalmazottak és a beszállítók sem láthatják kárát. Belső költségek átcsoportosítása jöhet csak szóba – fejtette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Példaként említette, hogy tervezett nagyobb beruházásokat most majd később fognak végrehajtani.