A járvány miatt feleződött Mészáros Lőrinc szállodáinak bevétele

A járvány miatt feleződött Mészáros Lőrinc szállodáinak bevétele

Mészáros Lőrinc (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A koronavírus-járvány miatt feleződött Mészáros Lőrinc szállodáinak bevétele, az Opus Global viszont ennek ellenére növelte a nyereségét 2020 első félévében – derült ki a Portfolió cikkéből.

A turisztikai szegmensben a tavalyi év első felében 14,5 milliárd forint jött össze, idén viszont már csak 7,2 milliárd, míg az adózás előtti veszteség 3,8 milliárd forint volt. A járvány első hulláma alatt több mint ötven százalékos leépítés is történt a Hunguest Hotels szállodaláncnál.

A tőzsdei cég ugyanakkor kiegyensúlyozta a veszteségeket, jól teljesítettek az építőipari cégek és a mezőgazdasági vállalatok is. Az Opus Global az idei első félévben 98,8 milliárdos árbevételt és 17,75 milliárd forintos adózás, kamatok és értékcsökkenés leírása előtti profitot szedett össze. A tavalyi év második felében mindez 96,34 és 17 milliárd forint volt.

Az Opus ipari szegmense termelte a legtöbb pénzt, egész pontosan 61,9 milliárd forintot, 4,8 milliárddal többet, mint a tavalyi év első félévében. Az energetikai üzletág viszont kiürült, miután a cég eladta a mátrai erőművet az államnak. Tavaly év elején 31, év végén 54 cég tartozott az Opushoz, idén pedig 40.