Az Erste és a CIB is extra támogatást nyújt a dolgozóinak

Az Erste és a CIB is extra támogatást nyújt a dolgozóinak

Erste Bank (Fotó: Erste Bank / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Erste Bank extra pénzügyi juttatással és előre hozott béremeléssel járul hozzá dolgozói pénzügyi egészségnek megőrzéséhez. A pénzintézet összes jogosult dolgozója az osztrák anyabank értékpapírjából is kapott szeptemberben 350 euró értékben. A CIB Bank is bejelentette, hogy segíti dolgozóit.  

A magas inflációs környezet és az energiaárak drasztikus megugrása miatt emelkedő megélhetési költségekre tekintettel extra juttatással támogatja munkavállalóit az Erste Bank. A pénzintézet még szeptemberben egyszeri támogatást nyújt minden olyan alkalmazottjának, akinek a teljes munkaidőre vetített bére nem haladja meg a bruttó egymillió forintot. Az 500 ezer forint alatti béreknél ez bruttó 300 ezer forintot, tehát a havi kereset legalább 60 százalékának megfelelő mértékű juttatást, míg az 500 ezer és 1 millió forint közötti fizetések esetén bruttó 200 ezer forintot jelent. Az Erste vezetése arról is döntött, hogy a jövő évre tervezett, kétszámjegyű fizetésemelés felét már januárra előre hozza, míg a béremelések következő köre júliusban lesz.

„Az egyre nehezebb gazdasági környezet a bank dolgozóinak személyes pénzügyi életére is hatással van. Mi, az Ersténél abban hiszünk, hogy a kollégák pénzügyi egészsége és jólléte alapozza meg ügyfeleink és tulajdonosaink elégedettségét. Az Erste Bank a nehéz időkben is kiáll ügyfelei és dolgozói mellett, nem hagyja őket magukra” – mondta Jelasity Radován, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. Az Ersténél ősszel elindult a munkavállalói részvényprogram is. Szeptemberben 350 euró értékű részvényjuttatást kapott az osztrák anyabank értékpapírjából minden jogosult munkavállaló. A bank átvállalta a részvényjuttatáshoz kapcsolódó adó és járulékterheket is.

A magas infláció, különösen az élelmiszerárak és a rezsi hirtelen emelkedése jelentős kihívást jelent sok háztartás számára – ezzel indokolta a CIB Bank is, hogy segíti dolgozóit, mégpedig egységes összegű egyszeri kifizetéssel, melyre 420 millió forintot szánnak. Emellett a pénzintézet a tervezett rendkívüli béremelést is végrehajtja. A támogatást csak egy bizonyos bérszintig adja a bank, tehát a közleménye szerint valóban azokhoz kerül, akiknek ez igazi segítséget jelent. Az egyszeri kifizetést a tartós távolléten lévők, elsősorban kismamák is kapják.