A Booking.com irodájában razziázik a GVH

A Booking.com irodájában razziázik a GVH

A Booking.com amszterdami székhelye (Fotó: Luca Conti/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rajtaütésszerű helyszíni vizsgálat keretében jelentek meg a Booking.com budapesti irodájában a GVH vizsgálói – tudta meg az Index, amit a versenyhivatal meg is erősített a portálnak.

A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse – közölte az Index érdeklődésére a GVH. Hozzátették, hogy az elmúlt két nap során a versenyhivatal szakemberei több helyszínre is kiszálltak előzetes értesítés nélkül, hogy adatokat gyűjtsenek az online szálláshely-szolgáltatási piac szereplőitől. Ennek során a GVH vizsgálói – több más helyszín mellett – kedden, illetve szerdán a Booking.com budapesti irodájába is kiszálltak, ahol jelenleg is zajlik az adatgyűjtés.

A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indított gyorsított versenyhivatali vizsgálatot a cég ellen. A cél többek között a szerződési és szerződésteljesítési gyakorlat vizsgálata, miután az utóbbi időben rengetegen panaszkodtak arra, hogy visszatartotta a pénzüket az online szállásfoglalást lehetővé tevő cég. Vizsgálják azt is, sérülhetett-e a piaci verseny ennek során.

Címkék: GVH, Booking.com