LMP: a kormány inkább az oligarchákat támogatja, mint az állás nélkül maradtakat

LMP: a kormány inkább az oligarchákat támogatja, mint az állás nélkül maradtakat

Kanász-Nagy Máté 2021. február 9-én (Fotó: Kanász-Nagy Máté Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Perverz újraelosztásnak” tartja a kormány gazdaságpolitikáját az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinet a járvány miatti szociális, gazdasági válságban is inkább az oligarchákat támogatja, mint azokat, akik állás nélkül maradtak.

Kanász-Nagy Máté fantáziavilágnak nevezte azt a kormánypárti álláspontot, miszerint aki elveszíti az állását, az könnyen talál újat. A politikus ezért is sérelmezte, hogy a kormányoldal ismét leszavazta az LMP javaslatát az álláskeresési járadék folyósítási idejének visszaállítására kilenc hónapra. Ez mindössze 86 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek, Kanász-Nagy Máté szerint azonban ezt az összeget inkább odaadják az oligarcháknak, a haveroknak.

De már ez a politika is hatástalan – jelentette ki, példaként pedig az ózdi gyárbezárást hozta, ahol a város legnagyobb foglalkoztatója szünteti be a termelést. Nyolcszázan maradnak munka nélkül egy olyan városban, ahol eddig is nehéz volt elhelyezkedni – mondta.

Az álláskeresési támogatás folyósítási idejének háromszorosára növelése része az LMP hatpontos válságkezelő csomagjának, ami tartalmazza még a Covid-19 fertőzésben szenvedők száz százalékos táppénzét, teljes körű bértámogatást, a kisvállalkozók támogatását, a bérleti díjak állami átvállalást valamint az újranyitási támogatást – ismertette.

(MTI)