Már nyolcvanezren igényelték a 219 ezer forintos egyszeri támogatást

Már nyolcvanezren igényelték a 219 ezer forintos egyszeri támogatást

Képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 80 ezer önfoglalkoztató kérte eddig a kormány által biztosított egyszeri támogatást összesen 17,6 milliárd forint értékben - írta a 24.hu. Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a több mint 71 ezer kedvezően elbírált igénylés alapján kifizetett összeg mostanra meghaladta a 15 milliárd forintot.

A támogatásban azok részesülhetnek, akik korábban alkalmazottak hiányában nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni. Az átmeneti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenység valamelyikét folytató önfoglalkoztatók a garantált bérminimummal megegyező összeget kaphatnak – összegezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A 219 ezer forintos egyszeri összeg főként a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedők helyzetét könnyíti meg. A legtöbb kérelem a fővárosból, Pest, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezett be.

A legnagyobb számban továbbra is a fodrászok, kozmetikusok éltek a lehetőséggel, az igénylők közül mintegy 30 ezren szépségápolással foglalkoznak.