Mégsem vesz át minden leálló benzinkutat a Mol

Mégsem vesz át minden leálló benzinkutat a Mol

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. céglogója az egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomásnál a zuglói Róna utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már legalább három olyan benzinkút va az országban, amelyik legalább 48 órája zárva tart, ám a Mol mégsem veszi át az üzemeltetésüket, pedig a kormány kötelezte erre a társaságot. A cég a 444-hu kérdéseire azt válaszolta, hogy azért nem veszik át ezeket a kutakat, mert az adott régióban megoldott az üzemanyagellátás.

„Jelenleg több kút működtetésére is felkérte a Mol-t a kormány, de a helyzetelemzést követően úgy látjuk: a felsorolt térségekben biztosított az üzemanyagellátás. Az érintett kutak 20 kilométeres körzetében egy vagy több üzemelő töltőállomás is található. Ez azt jelenti, hogy az érintett kutak átmeneti üzemeltetése nélkül is jut elég üzemanyag minden helyi lakos számára vagy Mol vagy akár versenytárs szolgáltatótól” – közölte a portállal a társaság.

Az olajcég ugyanakkor azt is hozzátette, hogy amennyiben „olyan további helyszínek merülnek fel, ahol nem biztosítható az egyenletes és könnyen elérhető üzemanyagellátás, a Mol a jogszabály értelmében átmeneti időre átveszi az adott töltőállomások üzemeltetését. Stratégiai vállalatként ezt akkor is megtesszük, ha ez többetköltséget jelent a vállalat számára.”