Mégsem vette ki a Digi a csatornakínálatából a Sport1 és a Sport 2 adókat

Mégsem vette ki a Digi a csatornakínálatából a Sport1 és a Sport 2 adókat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha decemberben futótűzként terjedt, hogy 2020. január elsején az AMC Networks International mind a 9 tévécsatornája, az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, a CBS Reality és a Spektrum HD, a Megamax, valamint a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata eltűnhet a Digi műholdas és kábeles rendszereiből, úgy tűnik, minden megy a régiben.

Ahogy arról a Media1 beszámolt, a felek még december elején azt közölték, hogy a felek tárgyalnak, és remélik, hogy meg tudnak egyezni, azonban még december 31-én sem közölték, hogy sikerült-e megegyezni. – Közben december 31-én 18 óra táján egy újabb általános szerződési feltételekről szóló változást tett közzé honlapján a Digi, melyben a szolgáltató jelezte, hogy meghagyja az összes AMC-s csatornát a kínálatában, ami alól azonban kivétel a Sport 1 és a Sport 2 SD és HD változata, valamint a megszűnő Megamax, ami helyett a magyar nyelvű JimJam csatornát sugározza majd – írta a hírportál.

Ahogy fotónkból is látszik, a Sport1 és Sport2 még január elsején délelőtt is elérhető a Digi kínálatában.

– A jelen helyzet tehát az, hogy a Digi a hatályos általános szerződési feltételek ellenére, az ászf-ből való, még december 31-én kora este is megerősített törlés ellenére is terjeszti a Sport1 és a Sport2 adását, a Digi tehát az utolsó órákban mégis megállapodást köthetett az AMC Networks-szel – írja a témával kapcsolatban a Media1. A Digi egyik munkatársa az ünnepi Facebook-jókívánság alatt hozzászóló dühös Digi-ügyfélnek azt írja, hogy végül mégis meg tudott egyezni az AMC Networks International és a Digi, vagyis marad a Sport 1 és a Sport2.

Közben Keleten.hu hírportál is azt írja, hogy értesülésük szerint az utolsó pillanatban, december 31-én 21 óra körül mégis megegyezhetett a két vállalat.