A Morgan Stanley szerint április 15-ére fizetésképtelenné válhat Oroszország

A Morgan Stanley szerint április 15-ére fizetésképtelenné válhat Oroszország

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 15-ére tippeli Oroszország fizetésképtelenné válását a Morgan Stanley, számolt be róla a Bloomberg. A szervezet globális hitelezési igazgatója, Simon Weaver szerint ez még nem a teljes államcsődöt jelentené, amikor már a közalkalmazottat sem tudja majd Putyin fizetni. Viszont a hitelezőinek már nem tudna fizetni a rezsim a 444 szemléje szerint.

Április 15-én kell majd kifizetni két, dollárban kibocsátott orosz államkötvény hozamát, a Morgan Stanley szerint pedig a szankciók hatásaival szembesülő Oroszország ezt már nem tudja majd megtenni.

Weaver szerint ha ez megtörténik, az azt eredményezi majd, hogy a hitelezők megszerezhetik a külföldön befagyasztott újabb vagyonelemeket, így a valutatartalékokat. 

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!