Sportcsarnokot kap Varga Mihály városa

Sportcsarnokot kap Varga Mihály városa

Varga Mihály (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többszintes, multifunkcionális sportcsarnok épül Varga Mihály pénzügyminiszter városában, Karcagon - tudta meg az mfor.hu. A közbeszerzést az elmúlt hetekben meglepően gyorsan folytatták le, a február elején kiírt pályázaton már nyertest is hirdettek. A pályázatot a Magyar Építő Zrt. nyerte, a két másik pályázó körülbelül 1-1 milliárddal magasabb összegért dolgozott volna. A Magyar Építő Zrt. 7,4 milliárd forintért építi fel a létesítményt.

A sportcsarnok első emelete alkalmas lesz kosárlabda, kézilabda, röplabda, vagy akár birkózás céljaira, fölötte a galérián kisebb rendezvények lebonyolítására megfelelő teret alakítanak ki, ahonnan rálátás nyílik a sportpályára. Ezek fölött, az ötödik emeleten irodahelyiségek lesznek. A lelátókon összesen 466 fő foglalhat majd helyet. 

A pályázat nyertese, a Magyar Építő Zrt. az elmúlt években látványosan sikeres volt az állami beruházásokon. Sikerszériája 2017-ben indult, amikor korábbi, 10 milliárdos árbevételét több mint a duplájára, 24,5 milliárdra tudta növelni, 2018-ra ez már 49 milliárdra nőtt, amikor a 3,7 milliárdos profitot jórészt ki is osztották a részvényesek között. A cég szárnyalása azóta is tart, tulajdonosa néhány évvel ezelőttig Mészáros Lőrinc barátja és üzletfele, Szíjj László volt, aki tulajdonrészét azóta a WHB Befektetési Kft. és az Épkar Zrt. közös többségi tulajdonába adta. Az előbbi cég onnan lehet ismerős, hogy ez vette meg Tiborcz István korábbi közvilágítási cégét, az uniós forrásokat szabálytalanul felhasználó Elios Zrt.-t. A másik cégnek is van kapcsolata a kormányfő legbelső köreihez, néhány évvel ezelőtti információ szerint a cég többségi tulajdonosának fia, ifjabb Szeivolt István részt vett Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén.