Varga Mihály: Adócsökkentést ajánlana a kormány a minimálbér emeléséért

Varga Mihály: Adócsökkentést ajánlana a kormány a minimálbér emeléséért

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Masterplast Nyrt. új egészségipari alapanyaggyártó üzemének átadásán Sárszentmihályon 2021. június 29-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Béremelés fejében újra adócsökkentést ajánl a kormány a vállalkozásoknak – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak.

A kormánynak az a terve, hogy az adócsökkentést összekösse a minimálbér emelésével – tette hozzá.

A kormány ismét többéves bérmegállapodást szeretne kötni a munkaadók és a munkavállalók képviselői­vel, az egyezség előkészítése már meg is kezdődött – mondta Varga Mihály. Olyan megállapodást szeretne a kabinet, amely legalább 2024-ig rendezné, hogy évenként milyen mértékben emelkedjen a minimálbér, s ezzel párhuzamosan milyen nagyságrendben csökkenjen a munkát terhelő adó, elsősorban a munkaadók által fizetendő szociális hozzájárulási adó (szocho).

Ha magasabb minimálbért akarunk, 200 ezres cél van előttem egy vagy két lépésben, akkor ehhez a kkv-knak segítséget kell adnunk. Ez egyetlen formában lehet, az őket terhelő adóterhek csökkentésével – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság június eleji konferenciáján.