Romagyilkosságok: még mindig lehetnek elvarratlan szálak

Romagyilkosságok: még mindig lehetnek elvarratlan szálak

Rokonai gyászolják Balogh Máriát, a kislétai gyilkosság áldozatát. 13 éves lányát is megsebesítették a gyilkosok, de Ő életben maradt (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Minden idők egyik legszörnyűbb bűncselekmény-sorozatát sikerült megállítania a rendőrségnek, amikor 2009. augusztus 21-én, a hajnali órákban lecsaptak egy debreceni szórakozóhelyre, és őrizetbe vettek négy férfit: Kiss Árpádot, testvérét, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt. A bűnbanda 2008–2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre Molotov-koktélos, fegyveres támadást romák ellen. Hat embert, köztük egy gyereket megöltek, öt áldozatuk megsérült, összesen ötvenöt ember testi épségét veszélyeztették.

(...)

A cigányok elleni támadássorozat miatt az elfogás idejére, 2009 nyarára már pattanásig feszült a hangulat az országban, hiszen már egy esztendeje tartott a kegyetlen öldöklés, és a falvakban mindenki attól rettegett, ők lesznek-e a következő kiszemeltek.

2008: a Deutsche Bank a forintot, a Soros Fund az OTP papírjait támadta | Magyar Hang

A magyar kriminalisztikában példátlan támadássorozat 2008. július 21-én kezdődött Galgagyörkön. A tettesek többször rálőttek két lakóházra, de akkor még nem sérült meg senki

(...)

A büntetőper 2011. március 25-én kezdődött. Az ügyészség részletesen feltárta a támadások előkészületeit.

(...)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang október 4-én megjelent 2019/40. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”