Háromnapos gyász Kárpátalján: a munkácsi rohamdandár több mint húsz katonája halt meg

Háromnapos gyász Kárpátalján: a munkácsi rohamdandár több mint húsz katonája halt meg

Képünk csak illusztráció. Viktor Mikita, Kárpátalja megye kormányzója beszél Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára bejelentését követően a helyi mûvelődési ház, az egykori zsinagóga nagytermében Beregszászon 2022. február 18-án (Fotó: MTI/Nemes János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján amiatt, hogy két napja egy orosz rakétatámadás következtében életét vesztette a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár több mint húsz katonája, sokan pedig megsebesültek a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében - közölte hivatalos közösségi oldalain Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnöke az MTI szerint.

A november 6-tól kezdődő gyásznapokon a megye valamennyi intézményében félárbocra eresztik az állami lobogókat, minden reggel 9 órakor egyperces néma csenddel adóznak az elhunytak emlékének, a templomokban pedig istentiszteleteket tartanak. Az áldozatok száma meghaladta a húszat, sokan megsebesültek, közöttük civilek is, mert egy orosz Iszkander típusú rakéta csapódott be november 3-án a frontvonal közelében fekvő Zaporizzsja megyei településen. Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából.

A katonai vezetés azután adott ki tájékoztatást a tragédiáról, hogy a hír elterjedt a közösségi médiában.

 

Címkék: Kárpátalja