Niedermüller Péter: Nekünk itt van Orbán, de a határon túli magyaroknak megmaradt a jobb élet reménye

Niedermüller Péter: Nekünk itt van Orbán, de a határon túli magyaroknak megmaradt a jobb élet reménye

Niedermüller Péter (Fotó: Niedermüller Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondoljunk azokra a magyarokra, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon. Orbán, a hazugságokra épülő politika, az olcsó ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció megmaradt nekünk, nekik pedig megmaradt a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye… – írta Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének DK-s polgármestere még szombaton, Trianon évfordulója alkalmából a Facebook-oldalán.

Mint írta, a „nemzeti összetartozás napján gondoljunk azokra, akikre nem terjed ki az orbáni összetartozás: az alul fizetett pedagógusokra, az összeomlott egészségügyet a hátukon cipelő orvosokra és ápolókra, a megélhetési gondokkal küszködő szociális munkásokra, a kilátástalansággal küszködő közmunkásokra, azokra a fiatalokra, akik úgy hagyják maguk mögött Orbán Magyarországát, hogy hátra sem néznek, a csirkefarhátat sem megfizetni tudó idősekre, a társadalom perifériájára szorult honfitársainkra, és sorolhatnám…”

A Fidesz vasárnap közleménybe reagált a bejegyzésre. Ebben felszólították Niedermüller Pétert, hogy „haladéktalanul távozzon a magyar közéletből és kérjen bocsánatot a gyalázatos kijelentéséért”. A Demokratikus Koalíció szövetségeseit pedig arra, hogy határolódjanak el „a nemzeti önbecsülésünk ellen intézett durva támadástól”.