„Valószínűleg megvalósul a beregszászi katonai állomás terve”

„Valószínűleg megvalósul a beregszászi katonai állomás terve”

A munkácsi vár, előterében egy katonai laktanya (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét napirendre került és valószínűleg most megvalósul a beregszászi katonai állomás terve – mondta Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. „Közvetlenül az ukrán-magyar határ közelében állomásoztatna katonai alakulatot Andrij Taran, az ukrán védelmi minisztérium vezetője” – fűzte hozzá, emlékeztetve, hogy az ötlet Petro Porosenko korábbi ukrán elnök idején, az ukrajnai magyarellenes kampány felerősödésekor merült fel először.

Brenzovics László úgy látja, hogy egyáltalán nem indokolt az állomás kialakítása, hiszen a főbb konfliktusgócok nem ezen a területen, hanem Kelet-Ukrajnában vannak.

Az ukrán fegyveres erőknek egyébként egy 2016 decemberében hivatalosan kiadott hadrend szerint van egysége Kárpátalján, a 128. hegyi rohamosztag Munkácson állomásozik.

Újabb keresztet vett magára Zelenszkij | Magyar Hang

Az ukrán elnök nem tanult elődje hibájából, és Miheil Szaakasvili újbóli előtérbe helyezésével kiszabadította a szellemet a palackból.