Filippov Gábor: A közoktatást minden negyedik magyar funkcionális analfabétaként hagyja el

Filippov Gábor: A közoktatást minden negyedik magyar funkcionális analfabétaként hagyja el

Filippov Gábor (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang podcastjának friss adásában Filippov Gábor politológussal, az Egyensúly Intézet kutatási igazgatójával beszélgettünk; többek között arról is kérdeztük, valóban a mostani-e az első komoly válság 2010. után és ha igen, akkor hogyan teljesít a kormány?

A szakemberrel a „Magyarország 2030” kötet kapcsán arról beszélgettünk, hogy merre tart az ország, mik volnának a kitörési pontjai, mibe lenne érdemes fektetnünk. Van-e recept a leszakadás megállítására? Filippov szerint még mindig nem késő, hogy elkezdjünk az emberi erőforrásokba: egészségügy, oktatás invesztálni.

A teljes adást péntek este 18:00-tól hallgathatják meg a Magyar Hang Youtube-, Apple Podcasts- vagy Spotify-csatornáján. Néhány erős mondat Filippov Gábortól az adásból:

• „Európai szintű hiba volt az kedves mese, hogy a jólétet megvásárolhatjuk olcsó orosz energiahordozókkal, és nem kell törődni ennek a politikai kockázataival.”
• „Egy diplomával nem rendelkező, vidéken élő férfi extrém módon kevesebbet él, mint egy diplomás nagyvárosi nő”
• „A közoktatást minden negyedik magyar funkcionális analfabétaként hagyja el.”

A műsor kedvcsináló előzetesét itt tudják meghallgatni:

A Gulyáságyú állandó rovatában, a Desszert©-ben Filippov Gábor válaszolt a műsor korábbi vendége, Holoda Attila által neki feltett kérdésre, és ő is kérdezhetett a következő heti vendégünktől.

Ajánljuk a műsor Facebook-oldalát: http://facebook.com/gulyasagyupodcast