Vessünk véget a korrupciónak! – Utolsó esély program

Vessünk véget a korrupciónak! – Utolsó esély program

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország fuldoklik a korrupcióban. Túlárazott körbeszerzések, magánzsebekbe vándorolt európai uniós források, ellopott közpénz. A fő haszonélvezők, a NER-lovagok mögött rengeteg olyan bűntárs ténykedik különböző hivatalokban, aki nem akart ebben részt venni, de rákényszerítették: velük íratták meg a szerződéseket, őket utasították a törvénytelenségre. 

Ne legyenek illúzióik! Amikor a felelősségre vonás ideje eljön (mert hamarabb eljön, mint sokan gondolnák), a fő bűnösök velük próbálják majd elvitetni a balhét. És ugyan tényleg nem ők a fő hibások, akkor már kevés lesz azt mondani, hogy „parancsra tettem”. Itt az ideje kiszállni a süllyedő hajóból, és feltárniuk azokat a korrupciós eseteket, amelyekben akaratuk ellenére részt kellett venniük.

A névtelenséget kérő informátorainkat minden körülmények között megvédjük, személyére vonatkozó adatait senkinek nem adjuk ki. Ám egy esetleges későbbi büntetőeljárásban kérésére – nemzetközi mintát átvéve – tanúskodni is készek vagyunk mellette, amit enyhítő körülményként vehetnek majd számba a független bíróságok. 

Mivel a jelenlegi körülmények között nem lehet arra számítani, hogy a politikai hatalomhoz köthető korrupciós eseteket törvényesen kivizsgálják, hogy a bejelentést tevőket védelem alá helyezzék, ezért a megtisztulást akaró embereknek nem nagyon maradt más eszközük, mint a sajtónyilvánosság.

Az utolsoesely [at] protonmail [dot] com e-mail-címre beküldött dokumentumokat, a törvénytelenséget és korrupciót részletesen feltáró esetleírásokat külföldi szerveren, biztonságosan tároljuk. Csak azokat a történeteket írjuk meg, amelyeket újságíróink más forrásból is igazolni tudnak, ezzel is védve az informátorunkat. Minden névtelen adatszolgáltató válaszlevélben egy egyedi jelszót kap – később csak annak tudjuk bíróság előtt is igazolni, hogy időben kiszállt a NER-polip mindent behálózó rendszeréből, aki tudja ezt a jelszót.

Ahhoz, hogy Magyarország újra normális ország legyen, szükségünk van azoknak az embereknek a segítségére, akik most még akaratukon kívül ugyan, de ennek a bűnös rendszernek a részei. 

Kérjük, ossza meg ezt a felhívást, hogy minél több emberhez eljusson a hír – azokhoz is, akiknek lelkiismeret-furdalásuk van amiatt, amire rákényszerítették őket.

Tegyük közösen Magyarországot egy becsületesebb országgá! Ez rá az utolsó esély!

Címkék: NER, korrupció