Koldustérképek és minőségi olvasnivalók

Koldustérképek és minőségi olvasnivalók

A Metropol cikke (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanulságos bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Kötter Tamás. A politikai ketrecharcban önmagára találó író most épp a Demeter Mártát prostituáltként ábrázoló Ripost-címlapra reagált. Azaz dehogy arra, helyette inkább a bulvárlapra reagáló Jakab Péter reakcióját kommentelte. „Ja, ha szóvá teszik, hogy megint átigazolt egy másik pártba, akkor »családanya«; ha éppen követi a jobbik penetráns gyalázkodó, a politikai ellenfeleket fizikai megsemmisítéssel fenyegető vonalát, akkor szókimondó, népért harcoló nő. Na ne vicceljünk már! Az áruló, áruló marad” – tisztázta álláspontját a szerző, aki attól képzeli magát polgárnak, hogy öltönyben, fegyverrel pózol, miközben nem felejti persze a drága karórát sem.

„Azt a minőségi olvasnivalót keresem, ami az értelmiséghez szól”, nevettetett meg mindenkit a Mandiner karácsonyi szpotjában. Nemcsak azért vicces ez, mert az értelmiségi jelzőn leginkább gúnyolódni szokás Kötter kormánypárti köreiben. De mulatságos az is, hogy a fenti poszt szerzője a szellemi igényesség után kutatna. A helyesírási hibák tömkelege mellett a nevetséges érvek, a logikai bukfencek okán különösképp.

Viszont legalább egyértelmű, hogy a kormánypárti bulvár újabb gyalázatos akciói védhetetlenek. Mind Demeter primitív alázása, mind a legújabb „koldustérkép”. Utóbbival már a Metropol állt elő, fotósorozattal leplezve le, hogy az otthontalanok kéregetnek, csoportosulnak, lefekszenek mindenhová, sőt, még isznak is. Ki hitte volna! A hajléktalanokkal szembeni hadjárat persze csupán nevetséges kísérlet arra, hogy bemutassák: Karácsony Gergely alatt a főváros teljesen élhetetlenné vált. Nyilván Tarlós István alatt nem léteztek hajléktalanok, ahogy nem volt közlekedési káosz sem.

De méltatlan még belemenni is, mennyire színvonaltalan ez az egész. A Fidesz üzeneteivel egyszerűen lehetetlen vitázni, miután az ő alapelvük, hogy képzeljük el a lehető legostobább választópolgárt, aztán kommunikáljunk az ő szintjén. Ha kell, akkor nincstelenek ellen hergelve, ha kell, akkor kamaszlányok ellenőrzéjében turkálva, máskor épp ellenzéki politikust prostituáltazva. Amikor a 888 erre a szintre süllyedt, arra még Gulyás Gergely tudta azt mondani: ők nem egyenlőek ezzel. Hivatkozva azokra a polgári értékekre, amiknek a teljes megcsúfolása mindaz, ami a Ripost néven forgalomba hozott papírhulladékban valaha megjelent.

Mégis hogy védené meg ezt egy „kormánypárti értelmiségi”? Annyi lehetséges csak, amire Kötternek futja. A prostizás csak szóvá tétele annak, hogy átigazolt egy másik pártba! Csak ne szóljanak semmit, ők is ugyanilyenek! Illetve hát mi nem vagyunk ilyenek, de ők igen! Demeter Márta áruló! (Mégis, mit árult el? A Jobbikkal szövetségben induló MSZP-t, a már nem is igen létező LMP-t? Ne vicceljünk már.) Egyébként várom azt is Köttertől, Demeter Márta mikor és hogyan gyalázkodott, illetve kit fenyegetett fizikai megsemmisítéssel.

Sokkal őszintébb lenne Kötter Tamástól, ha nem játszaná azt, hogy ő az értelmiséghez szóló minőségi olvasnivalót keresi. Teljesen jó lesz neki a Ripost, a Metropol és a 888.