Már saját magunkat se előzzük a kanyarban

Már saját magunkat se előzzük a kanyarban

Zöldség- és gyümölcskínálat ártáblákkal a Nagycsarnok (hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok), a főváros legnagyobb vásárcsarnokának egyik elárusító helyén (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjöttek a friss adatok, a Fidesz gazdasági tagozatában ilyenkor megfagy a levegő, hogy milyen mínuszokat kell majd az erős, büszke és önálló Magyarország újabb hatalmas sikereként eladni. Nem irigylem őket, a kiskereskedelmi statisztikákat nem könnyű pozitív szemüvegen át szemlélni, a kommentek egyelőre ott tartanak, hogy már közel a javulás... Már csak ennyit meg ennyit kell várni, elvtársak, és jobb lesz. Aztán meg ripsz-ropsz, meg is előztük Ausztriát.

Szóval 2023. júliusában a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 7,7, naptárhatástól megtisztítva 7,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Kicsit részletezve: az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 4,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 5,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 20,5 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Hogy is mondta Nagy Márton gazdasági géniusz néhány hónapja? A magyar társadalom fogyasztási sokkban van. És úgy is maradt, sőt – teszem hozzá.

Mindeközben a nagy gazdasági lendület (by Orbán Viktor) közepette a miniszterelnök rendeletileg törölt néhány újabb beruházást, például, csak hogy a fővárosban maradjunk: a Városliget átfogó hasznosítási koncepcióját, a Gellért-hegyi sikló kivitelezését, a fővárosi közúthálózat fejlesztésének egyes elemeit, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának helyszínét, a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programot, a budapesti vasúti pályaudvari rendszer fejlesztését, a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségét segítő közlekedési csomópont kivitelezését.

Ám van jó hír is, mert a kormányfő egy másik, szintén szerdától érvényes rendeletében a munkahelyteremtés miatt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az új debreceni munkásszálló felépítését.

Szorgos népünk győzni fog! Bár most épp például a filippínók is ugyanezt mondják.