Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Huawei is szállíthat részegységeket a brit 5G-hálózathoz

Szerző: | 2019. április 24., 16:17 | Külföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit kormány a biztonsági kockázatok ellenére jóváhagyta, hogy a Huawei kínai távközlési cég részegységeket szállítson új 5G adatátviteli hálózathoz az Egyesült Királyságban – olvasható a BBC brit közszolgálati hírcsatorna honlapján.

HIRDETÉS - AIP

A hír hivatalos megerősítésére egyelőre nem került sor, de a Daily Telegraph szerint a Huawei “nem mag” komponenseket, vagyis a hálózat nem lényegi összetevőit, például antennákat szállít majd és épít be a rendszerbe.

Kémkednek a Huawei-jel? | Magyar Hang

Nincs olyan törvény Kínában, amely a hatóságok számára titkos funkciók beépítésére kötelezné a vállalatokat – így védekezett januárban Zsen Cseng-fej, a Huawei alapítója, miután egyre többen vádolták meg a céget azzal, hogy kémkedést segítenek elő berendezéseikkel. Az üzletember szavai aligha voltak megnyugtatók térségünk országai számára, amelyek – ellentétben hazánkkal – immár több intézkedést is életbe léptettek a kínai óriás ellen.

A bejelentés azért meglepő, mert Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke erőteljesen kampányol a Huawei ellen, mert meggyőződése, hogy a kínaiak kémkedésre használják az általuk gyártott készülékeket, illetve az általuk kiépített hálózatot. Ezért az USA azt akarja, hogy szövetségesei az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon zárják ki a Huaweit a hálózatok építéséből.

A Huawei tagadja, hogy a velük szerződőknek a kémkedés vagy szabotázs kockázatával kellene számolni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 5G, Ausztrália, BBC, Daily Telegraph, Donald Trump, Egyesült Királyság, Huawei, Kanada, Új-Zéland


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest