Dinoszaurusznak öltözve és plüssállatot sétáltatva szegnék meg a kijárási tilalmat a spanyolok

Dinoszaurusznak öltözve és plüssállatot sétáltatva szegnék meg a kijárási tilalmat a spanyolok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Spanyolországot lassan legyűri a koronavírus-járvány, a helyzet napról napra súlyosabb. A kormány szigorú kijárási korlátozásokat vezetett be, hogy lelassítsák a vírus terjedését, csak erős indokkal lehet elhagyni a lakásokat. Ezek egyike a kutyasétáltatás. Bár sok időt így sem szabad az utcán tölteni, a házi kedvencek szükségletei miatt a gazdák kiszabadulhatnak a négy fal közül. Sokan kreatív megoldást választva igyekeznek kijátszani a szabályozást.

A hatóság emberei az elmúlt napokban mások mellett kecskét, vietnami csüngőhasú malacot, kanárit és disznót sétáltató emberek ellen intézkedett.

Hatan vannak intenzív osztályon | Magyar Hang

Már dolgoznak annak a rendszernek a kialakításán, hogy otthon is történhessenek mintavételek - jelentette be az operatív törzs sajtótájékoztatóján az országos tiszti főorvos. Müller Cecília elmondta azt is, hogy a jövőben előfordulhat majd olyan, hogy akinél igazolódik a koronavírus, de enyhe tüneteket mutat, annak nem kell kórházba mennie, de otthon, elszigetelten kell maradnia.

A katalán rendőrség a Twitteren hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a kutyán kívül más állattal nem szabad az utcára menni – írja a La Vanguardia. Sőt, még állatnak öltözve sem: korábban egy férfi dinoszaurusz jelmezbe bújva próbált láthatatlan maradni, de a hatóság emberei így is elkapták. Egyszerűbb megoldást választott egy sorstársa, akit egy plüssállat sétáltatása közben füleltek le az észak-spanyolországi Palencia városában. A gazda nem jött zavarba, hóna alá csapta a „kedvencet”, és elindult haza.

A kijárási tilalom bevezetése óta több ezer ember ellen intézkedtek a rendőrök, amiért megszegték a szabályokat. Spanyolországban 17 ezernél is több fertőzöttet regisztráltak eddig, és több mint 800-an hunytak el a fertőzés következtében.

Magyarországon egyelőre nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, vagy egyes területek lezárását, erősítették meg az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.