Holtan találták meg Robert F. Kennedy unokáját

Holtan találták meg Robert F. Kennedy unokáját

Maeve Kennedy Townsend McKean profilképe a Twitteren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Megtalálták Robert F. Kennedy unokája, Maeve Kennedy Townsend McKean holttestét azok után, hogy a kenujának nyoma veszett a Chesapeake-öböl zavaros vizein – írta a USA Today. A negyven éves nő április 2-án tűnt el, napokig keresték többek között repülőgéppel és szonártechnológia segítségével. Végül a maryland-i Shady Side-tól négy kilométerre találták meg, onnan indulhatott el fiával, a 8 éves Gideonnal. Az erős szél és a hánykolódó víz nem tette lehetővé, hogy visszatérjenek a partra.

A maryland-i vadvízi és erdészeti rendőrség továbbra is keresi Gideon McKean holttestét.

Maeve Kennedy a korábbi elnök, John F. Kennedy unokahúga, egyben Robert F. Kennedy unokája volt. A Georgetown-i Egyetem globális egészségügyi kezdeményezésének volt az ügyvezető igazgatója. Férjével, David McKeannel közösen két gyereket neveltek még, a 7 éves Gabriellát és a 2 éves Toby-t.

Elhunyt Robert F. Kennedy unokája, Saoirse | Magyar Hang

Saoirse Kennedy Hill mindössze 22 éves volt. Érdekelte a közélet és a politika, viszont évek óta komoly depresszióval küszködött, amiről maga is vallott korábban.

Az elmúlt időszakot Maeve édesanyja, a korábbi kormányzó-helyettes Kathleen Kennedy Townsend Chesapeake-öbölbeli házában töltötték karanténban, remélve, hogy a gyerekeik számára itt több szabad tér jut majd, mint washingtoni otthonukban. Kickball-t játszottak a házuk közelében, amikor a labda a vízbe esett, onnan próbálták azt visszahozni a kenuval.

Tavaly augusztusban hunyt el Robert F. Kennedy egy másik unokája; a depresszióval küszködő, a gyógyszerét túladagoló Saoirse Kennedy Hill mindössze huszonkét éves volt.

A Kennedy család tagjait folyamatos targédiák érik. A família legismertebb tagját, John Fitzgerlad Kennedyt amerikai elnököt 1963. november 22-én Dallasban meggyilkolták. Nagyapját, a JFK-kormányban igazságügyminisztert 1968-ban Los Angelesben ölte meg egy állítólag zavarodott fiatalember az elnökjelöltségért folyó kampány egyik rendezvényének végén, amikor a demokrata politikus a konyhán keresztül távozott volna a helyszínről.

JFK fiát, az elnök 1962-es temetésén pici fiúként tisztelgő ifjabb John Kennedy 1999-ben egy massachusettsi repülőgép balesetben feleségével és sógornőjével együtt vesztette életét, a gépet a 38 éves ifjabb Kennedy vezette. Ethel és Robert Kennedy fiai közül kettőt is elvesztett, David 1984-ben, 28 évesen hunyt el drogtúladagolásban, míg Michael 1997-ben, 39 éves korában egy síbalesetben vesztette az életét. JFK és Robert öccse, a veterán demokrata szenátor, Ted Kennedy 2008-ban hunyt el agytumorban.