Elbarikádozták magukat egy liverpooli kocsmában a karanténszegők

Elbarikádozták magukat egy liverpooli kocsmában a karanténszegők

Söröskorsó (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elbarikádozták magukat egy liverpooli kocsmában iszogató emberek, miután a rendőrség a karantén megszegése miatt kiérkezett – számolt be róla a brit Independent. A Britannia Hotel pub vendégei továbbá sörrel is megdobálták a hatósági embereket. Eredetileg egyébként több mint százan gyűltek össze, mulatoztak és hangoskodtak, ami miatt a közelben lakók rögtön panaszkodni kezdtek.

A blokádban ugyanakkor csak néhányan vettek részt, egész pontosan hét férfi és egy nő, 21 és 33 év közöttiek. Őket erőszakos zavargás és kábítószerrel való visszaélés miatt vették őrizetbe. Az egymással való szembefeszülés során egyébként senki nem sérült meg.

A pubok már három hónapja zárva vannak az Egyesült Királyságban, a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelem jegyében továbbra sem merték eddig engedni őket kinyitni. Erre csak július 4-étől kerülhet sor, de ekkor is csak egyéb egészségügyi óvintézkedésekkel.

Július 4-én nyithatnak a mozik, éttermek, múzeumok és galériák is. Az előrejelzések szerint továbbá Boris Johnson egy méterre csökkentheti a két méteres kötelező védőtávolságot. Továbbá valószínűsíthető, hogy a különböző háztartásban élők végre találkozhatnak majd egymással a négy fal között. Hivatalosan legalábbis, hiszen korábban is voltak, akik így tettek, köztük a járványügyi főtanácsadó Neil Fergusonnal, aki maga javasolta a brit kormánynak a szigorú járványügyi intézkedéseket.