Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Holtan találták a szöuli főpolgármestert

Szerző: | 2020. július 09., 18:53 | Külföld

2014. június 5-én a dél-koreai fővárosban készített kép Pak Von Szun szöuli polgármesterről. A rendőrség 2020. július 9-i közleménye szerint a szöuli polgármester eltűnt és megkezdődött a keresése. MTI/AP/Ri Dzsin Man

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találták Pak Von Szunt, Szöul polgármesterét egy erdős részen, hét órával azután, hogy jelentették eltűnését, jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

HIRDETÉS - AIP

A híradások szerint utolsó napján bement a főpolgármesteri hivatalba, átöltözött feketébe, lemondta minden programját azzal, hogy rosszul van, és „utolsó szavaiként” is értelmezhető hívásban elköszönt lányától, majd a várost körülvevő zöldövezetbe távozott. A telefonját kikapcsolta, elérhetetlenné vált, ekkor értesítette lánya a hatóságokat. A hívás után tíz perccel már hatszáz rendőr kereste az eltűnt főpolgármestert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Pak Von Szun 2011 óta irányította a dél-koreai fővárost, és a hagyományok szerint a város főpolgármestere a következő elnökválasztás nagy esélyese szokott lenni. Eugenia S. Lee, Kvángdzsuban élő újságírónő szerint nagyon jó főpolgármester volt, és nem kívánt ennél több lenni, bár a The Guardian angol újság szerint az AFT hírügynökség kérdésére nem cáfolta, hogy a 2022-es elnökválasztáson lenne-e jelölt.

Pak Von Szun ellen szerdán szexuális zaklatás címén emelt vádat egy korábbi városházi alkalmazott.

FRISSÍTÉS:

Eugenia S. Lee arról tájékoztatta lapunkat, hogy az eltűnt főpolgármestert összesen 1770 ember kereste, továbbá kilenc keresőkutya és négy drón is. A holttest megtalálása után tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy a holttest felismerhető, és kegyeleti okokból nem fognak boncolást végezni, ha nem feltétlenül szükséges. Ezt majd a halottkém dönti el. Ha kizárható az idegenkezűség, azonnal megkezdődik a három napig tartó ravatalozás. Hírek szerint egész Dél-Koreát megdöbbentette a városvezető hirtelen halála.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Eugenia S. Lee, főpolgármester, Park Won-soon, Szöul


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest