Az olasz partoknál kigyulladt egy migránsokat szállító hajó, többen meghaltak

Az olasz partoknál kigyulladt egy migránsokat szállító hajó, többen meghaltak

Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek Lampedusa kikötőjébe 2020. április 28-án. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/EPA/ANSA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt, majd felrobbant egy migránsokkal teli hajó a dél-olaszországi Crotone térségében vasárnap. Legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek, és többen megsérültek.

A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe. A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is.

Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a migránshajót, de az útközben lángra kapott. A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni a rajta lévőket, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. További két embert keresnek, de sötétedéskor leállítják a kutatást. Öt migráns sérült meg, közülük ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a közeli kórházakban kezelik őket. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.

Az utóbbi éjszaka mintegy nyolcvan migráns érkezett Calabria partjaira, közel felük iráni és iraki állampolgár.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a halálos kimenetelű esetet a kormány „felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politikája tragikus csúcspontjának” nevezte.

(MTI)