HIRDETÉS
HIRDETÉS

Több kutató szerint sem stimmel valami az orosz vakcina dokumentációjában

Szerző: | 2020. szeptember 15., 19:25 | Külföld, Tudomány

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen kifejlesztett oltóanyag kipróbálásában részt vevő önkéntesektől vesznek vért (Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A moszkvai Gamaleja Kutatóintézet néhány hete jelentette be, hogy elkészültek a Covid-19 elleni orosz védőoltással, amelyet az ország még azelőtt engedélyezett, hogy annak hatékonyságát és biztonságosságát sok emberen bizonyították volna. Egyelőre csak a néhány tucat embere n végzett előzetes tesztek ereményét hozták nyilvánosságra a Lancet orvosi folyóiratba írt tanulmányban.

Emiatt sok külföldi kutató kételkedik abban, hogy az orosz oltás tényleg működik-e. Ráadásul – írja a 24.hu – most összesen 15 víruskutató a világ számos országából hivatalos levelet írt a Lancetnek, amelyben kételkedésüknek adnak hangot a tanulmányban közölt állítások helytállóságát illetően.

A levél pontos tartalma egyelőre nem ismert, és azt főként olasz, svéd, japán, brit és amerikai kutatók írták alá. A kritikák lényege, hogy olyan mintázatokat azonosítottak az adatokban, amelyek „nagyon valószínűtlen”, hogy természetes módon előálljanak.

Vagyis – kimondatlanul – azzal gyanúsítják az oroszokat, hogy csaltak vagy legalábbis valamit nagyon elszúrtak.

Az orosz kutatóintézet a tegnapi hivatalos levélre még nem reagált, de korábban már visszautasították a kritikákat, és azt hangsúlyozzák, hogy mindent szabályszerűen és jól csináltak. A vakcina tesztelésének III., döntő fázisa épp csak most kezdődött.

Címkék: koronavírus, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest