Döntött a német kormány, a fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét

Döntött a német kormány, a fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Angela Merkel kancellár kedd délután. A szövetségi kormány és a tartományok vezetői úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat – jelentette be kedden Angela Merkel, miután egy videokonferencia keretében csaknem öt órán keresztül tanácskozott a tartományi miniszterelnökökkel. Ahogy arról korábban beszámoltunk, várhatóak voltak a szigorítások.

Az MTI által is idézett német kancellár szerint a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról. Merkel hangsúlyozta: a cél továbbra is az, hogy a hétnapos, százezer lakosra jutó fertőzöttek száma 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése.

A kancellár arról is szólt, hogy ennek nagy jelentősége van a vírus Nagy-Britanniából terjedő, új mutánsa miatt. Az „abszolút szükséges minimumra” csökkentik az emberi kapcsolatokat. A fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét. Az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak, a szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel. Bezárják az üzemi konyháka is.

Angela Merkel és a tartományi kormányfő legközelebb várhatóan január 25-én ülnek össze, hogy értékeljék az intézkedések hatását