Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hamarosan jöhet a Covid-útlevél a légi járatokon

Szerző: | 2021. február 23., 16:23 | Külföld

Képünk illusztráció - Ryanair repülőgép (Fotó: a Ryanair Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Heteken belül elkészülhet a digitális Covid-útlevél a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) beszámolója szerint. Az applikáció igazolja, hogy tulajdonosa elvégeztette a megfelelő koronavírus-teszteket, illetve megkapta az oltást, méghozzá a megfelelő hatóságoktól – írja a BBC.

HIRDETÉS - AIP

A szövetség úgy látja, a légi közlekedés újraindításához nagy szükség lesz egy ilyen alkalmazás bevezetésére, hiszen számos ország még mindig nagyon szigorúan szabályozza a beutazást, illetve karanténnal sújtja az utazni vágyókat.

Az IATA szerint a digitális útlevél iOS- és Android-platformokon is elérhető lesz, és várhatóan ingyen kapják meg az utazók. Fontos, hogy elejét vegyék a csalásoknak, ezért nem lesz papíralapú az útlevél.

Elsőként a Singapore Airlines vezetett be hasonlót még tavaly decemberben. Az IATA jelenleg több ázsiai légitársasággal is tárgyal az útlevél bevezetéséről, amely már márciusban élesedhet.

A légiipar reménykedik, hogy 2021-ben már szabadabban lehet utazni, a tavalyi év ugyanis katasztrofális volt, 70 százalékkal esett vissza a kereslet 2019-hez képest.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: covid-útlevél, koronavírus, Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest