Egyetlen pozitív eset miatt újra lezárják az új-zélandi Auckland városát

Egyetlen pozitív eset miatt újra lezárják az új-zélandi Auckland városát

Több ezer néző a Six60 új-zélandi zenekar koncertjén Wellingtonban 2021. február 13-án. Új-Zéland fővárosában, Aucklandben február 14-én háromnapos karantént rendeltek el azt követően, hogy három koronavírus-fertőzést regisztráltak a városban. A szigorú intézkedések nyomán a járványt az országban korábban gyakorlatilag felszámolták, azonban 2021. januárjában a vírus új, dél-afrikai variánsával fertőzött embereket azonosítottak. MTI/AP/Nick Perry

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen fertőzött miatt vasárnaptól egy hétre lezárják Új-Zéland legnépesebb városát, Aucklandet – írja a Reuters. Egyelőre nem tudni, hogy az illető hogyan fertőződött meg. A tünetek kedden jelentkeztek nála először, de jó eséllyel már múlt vasárnap óta terjeszthette a vírust. A hatóságok különösen aggasztónak találják, hogy ez idő alatt több nyilvános helyen is megfordult.

A szigetország miniszterelnöke, Jacinda Ardern szerencsétlen, de szükséges intézkedésnek nevezte az újabb lezárást. A város lakói csak a szükséges bevásárlások és munkába menetel miatt hagyhatják el otthonaikat, és a közterületeket is lezárják.

Azt még vizsgálják, hogy a mostani esetnek van-e bármilyen köze a február közepén felfedezett fertőzésekhez. Akkoriban hasonló módon három napig tartó zárlat alá helyezték a 2 milliós lélekszámú Aucklandet, miután egy háromtagú családnál mutatták ki a Covid-19 kórokozójának brit mutációját.

Új-Zéland eddig nagyon sikeresen védekezett a járvány ellen, a pandémia kezdete óta 2372 fertőzést regisztráltak, és mindössze 26-an hunytak el a Covid-19 betegségben.