A német Zöldek kancellárjelöltjével találkozott Karácsony Gergely

A német Zöldek kancellárjelöltjével találkozott Karácsony Gergely

Annalena Baerbock és Karácsony Gergely 2021. június 25-én, Berlinben (Fotó: Annalena Baerbock Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltje pénteken Berlinbe utazott, erről egy Facebook-posztban is beszámolt.

Az út célja egy találkozó volt a Zöldek kancellárjelöltjével, Annalena Baerbockkal. A főpolgármester szombat reggelig még nem számolt be a tárgyalásukról, nem úgy partnere, aki – mint az Azonnali észrevette – egy közös képet töltött fel a Facebookra.

Posztjában arról írt, hogy összeköti őket a meggyőződés, hogy a progresszív erők összefogással nehéz helyzetben is sokat érhetnek el. Karácsony Gergelyről azt írta, hogy ő lett Budapest zöld polgármestere és most igazi reményt ad arra, hogy Magyarországon bekövetkezhet a változás. Kihívná Orbán Viktort, hogy visszavezesse Magyarországot Európa közepébe, és ezáltal erősítse a klímavédelmet, a jogállamiságot és a társadalmi szolidaritást.

Sok sikert kívánt Karácsonynak és pártjának a jövő évi parlamenti választásra.