Áprilisban önkéntesekkel kezdhetik a járvány elleni vakcina tesztelését

Áprilisban önkéntesekkel kezdhetik a járvány elleni vakcina tesztelését

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez a központ laboratóriumában Pécsen (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oltóanyagot fejlesztett egy amerikai gyógyszergyártó a koronavírus ellen. A Moderna Inc. biotechnológiai cég fejlesztette vakcina nem csupán a jelenleg világjárvánnyal fenyegető új típusú koronavírus ellen lehet hatékony, hanem a SARS és a MERS betegségeket okozó változatok ellen is, mivel az oltóanyag ezek fehérjéinek szerkezeteit másolja – írta az MTI.

A vakcina klinikai tesztelése áprilisban kezdődhet, az első fázisban 20-25 egészséges önkéntest vonnak be. Az első eredményeket július-augusztusra várják, széles körben leghamarabb jövőre alkalmazhatják. 

A japán egészségügyi miniszter kedden megerősítette, hogy meghalt egy 80 éves férfi, aki a Jokohama mellett vesztegzár alá vont Princess Diamond óceánjáró utasa volt. A koronavírussal fertőzött beteg egy kórházban vesztette életét.

A tengerjáró utasai közül idáig négyen haltak meg a járvány miatt. Japánban összesen öt áldozata van a koronavírusnak.

A Princess Diamond nevű hajón három magyar is dolgozott. Közülük egy szintén elkapta a betegséget.