Autó hajtott a német karneváli tömegbe, többen megsérültek

Autó hajtott a német karneváli tömegbe, többen megsérültek

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tömegbe hajtott egy ezüst színű kombi Mercedes egy német karneváli tömegbe Hessen tartományban, Volkmarsenben.

Az emberek a farsangi időszak egyik legfontosabb napját, a húshagyó kedd előtti hétfőt ünnepelték. Fél háromkor szaladt beléjük a kocsi, nagyjából harminc métert megtéve, legalább tizenöt embert megsebesítve. A sofőr még gázt is adott, amikor nekihajtott a tömegnek.

A rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőt, de egyelőre nem adtak tájékoztatást arról, mi állt cselekedete hátterében. A Bild szerint a sérültek közt gyerekek is lehetnek.

A Frankfurter Rundschau című lap a hírportálján szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autós a felvonulást néző emberek közé hajtott, méghozzá szándékosan, a rendezvény miatti lezárásokat megkerülve és teljes gázzal. Úgy tűnt, mintha gyermekeket szemelt volna ki áldozatnak.    

Volkmarsen Németország nyugati részén fekszik, Kassel és Göttingen térségében. A kisvárosban nagyjából hétezren laknak. A hétfői felvonulásra 1500 embert vártak a szervezők.