Az iráni miniszterhelyettes a koronavírus veszélyeiről beszélt a tévében, később kiderült, ő is fertőzött

Az iráni miniszterhelyettes a koronavírus veszélyeiről beszélt a tévében, később kiderült, ő is fertőzött

A koronavírus (Forrás: NIAID/NIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Irán egészségügyi miniszterhelyettese, Iraj Harirchi hétfőn vett részt egy hírműsor konferenciáján, ahol a koronavírus veszélyeire hívták fel a nézők figyelmet. A politikus látványosan törölgette izzadó homlokát, és erősen köhögött, kedden koronavírussal diagnosztizálták – adta hírül a CNN. Harirchi a műsorban a kormányszóvivő, Ali Rabiei mellett állt, jegyzi meg a hírcsatorna honlapja.

Iránban is tombol a koronavírus, Kína után a perzsa országban regisztrálták a legtöbb halálesetet. A korábbi hírek szerint ötvenen is elhunyhattak a betegségben, de Teherán ezt hivatalosan cáfolta, az iráni kormány 12 halottról beszél.

Annyit tudni, hogy több várost karantén alá vontak. Mivel Iránból szinte azonnal halálesetekről érkeztek hírek, sejthető volt, hogy a helyzet sokkal súlyosabb annál, mint ahogy a kormány beismeri.

Címkék: Irán, koronavírus