Az ottawai rendőrfőnök pozíciójába került az oltásellenes kamionosok blokádja

Az ottawai rendőrfőnök pozíciójába került az oltásellenes kamionosok blokádja

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele és a járványügyi korlátozások ellen Ottawában tiltakozó kamionosokhoz és tehergépkocsi-vezetőkhöz csatlakozott tüntetőket üdvözlik emberek az Alberta állambeli Edmontonban 2022. február 5-én. (MTI/AP/The Canadian Press/Jason Franson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a magukat „szabadságkonvojnak” nevező kamionosok tiltakozása több mint két hete kezdődött Ottawában, ahol az oltásellenes sofőrök az ellen tüntettek, hogy a nemzetközi forgalomban dolgozó gépkocsivezetőknek kötelezővé tették az oltást.

A tüntetés általános kormányellenes és a koronavírus miatti korlátozásokat elutasító tiltakozássá vált. A tiltakozók Kanada és az Egyesült Államok kereskedelmét biztosító Ambassador-híd mellett két kisebb határátkelőt is elfoglaltak Manitoba és Alberta államban. 

A kanadai főváros, Ottawa életét három héten keresztül szinte megbénították a blokádot kiépítő kamionosok, a rendőrség pedig jó részt tehetetlenül nézte végig az oltásellenesek akcióit. Ezért jelentős bírálatok érték a helyi rendőrfőnököt, Peter Slolyt, aki most beadta a lemondását, írja a HVG.

A lemondott rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy nehéz szívvel döntött így, mert ő mindent megtett a fővárosi lakosok biztonságáért. Kanada 90 százalékban át van oltva, így az oltásellenes kamionosok akcióit általános felháborodás kíséri.