Chuck Norris üzent Lukasenkának – videóval

Chuck Norris üzent Lukasenkának – videóval

Fotó: Farkas Norbert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franak Viačorka fehérorosz újságíró osztott meg egy olyan videót a Twitteren, amelyen Chuck Norris állítólag a tüntetők elleni erőszakos fellépés beszüntetésére szólítja fel Aljakszandr Lukasenka belarusz elnököt. Persze nem tudni, valóban a belarusz diktátornak szól-e a videóüzenet, amelyben a karate-világbajnok és akciófilmsztár komolyan megfenyegeti „a nulla százalékos Szását”. A videóban Norris azt mondja, úgy tartják, hogy ha ő hagymát vág, a hagyma kezd el könnyezni, úgyhogy ha „Szása” nem akarja, hogy megkeresse, és megríkassa, akkor azonnal fejezze be, amit csinál.

Franak Viačorka a Twitter-üzenetben azt még elárulja, hogy kérésre vette fel Chuck Norris a videót. Még így is kérdéses, hogy a felvétel vajon igazi-e, vagy csak egy viccnek szánt hamisítvány.

Eközben még mindig nem tudni, hogy Orbán Viktor – aki utcai harcosként jellemezte magát Chuck Norris 2018-as magyarországi látogatásakor– miként vélekedik a múlt vasárnapi belarusz elnökválasztásról és az utána kialakult eseményekről. A visegrádi négyek többi tagja már elítélte a belarusz tüntetések szétverését, csakúgy mint az Európai Unió egyes politikusai.

Lukasenka nemrégiben Putyin orosz elnök segítségét kérte, sőt már telefonon is egyeztettek, miután Fehéroroszországban, a valószínűsíthetően elcsalt választások miatt kitört tüntetéshullámok nem csillapodnak. 

Szükség van arra, hogy kapcsolatba lépjek Vlagyimir Putyinnal, mert a tüntetéshullám már nem csak Fehéroroszország számára jelent fenyegetést – fogalmazott szombaton az elnök.