Dél-Koreában lett díszdoktor Novák Katalin

Dél-Koreában lett díszdoktor Novák Katalin

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Építészek és mérnökök képzésével foglalkozó szöuli magánegyetemen lett díszdoktor Novák Katalin. A kegyelmi ügybe belebukó volt államfő a Twitter-oldalán osztotta meg, milyen megtiszteltetésben volt része a dél-koreai Hanyang Egyetemen.

Novák a magyar családpolitika sikereiről is előadást tartott Dél-Koreában, illetve megjelent a szöuli parlamentben is. Bár a korábbi államfő nemzetközi útján a népességfogyás elleni civil szervezetét, az XY Worldwide-ot népszerűsíti, de Dél-Koreába és Japánba volt államfőként kapott meghívást. Az XY Worldwide egyébként úttörő megoldásokkal küzdene a világszerte csökkenő születésszámok ellen, Novák mellett pedig a másik alapítója Stephen J. Shaw.

A korábbi köztársasági elnök Szöulban arról beszélt: aggasztónak tartja, hogy a kutyáknak szánt babakocsikból Dél-Koreában több fogy, mint a gyerekeknek készültekből. Novák leszögezte, szereti a kutyákat, neki is volt kettő, de ezek soha nem helyettesíthetik a gyerekeket.